Draama on mielenkiintoinen näytelmälaji, jossa korostuu toiminta ja vuoropuhelu. Draamataidetta esitettiin jo esihistoriallisella ajalla, jolloin niiden lähtökohtana toimivat erilaiset palvontamenot. Suomessa draamataiteen esihistoriallisina juurina pidetään karhunpeijaisia ja Kreikassa Dionysoksen kunniaksi vietettyjä juhlia. Draama on kuitenkin vielä nykyäänkin erityisen suosittu näytelmälaji ja kerromme tässä artikkelissa, miksi! Jos suomalaisista näytelmistä pitäisi suositella jotakin ajankohtaista näytelmää, niin yksi hyvä vaihtoehto olisi Sofi Oksasen kirjoittama Kun kyyhkyset katosivat -näytelmä. Näytelmän ohjasi Priit Pedajas, joka on kotoisin Virosta. Oletko sinä jo nähnyt kyseisen näytelmän?

Vuoropuhelu kiinnostaa

Yksi draaman mielenkiintoisimmista komponenteista on sen sisältämä vuoropuhelu. Vuoropuhelu kiinnostaa katsojia ja tuo esiin mielenkiintoisia piirteitä henkilöhahmojen luonteista. Draamasta on olemassa kaksi perinteistä päälajia – tragedia ja komedia, joiden tarinat eroavat toisistaan hyvinkin paljon, ja jotka tarjoavat katsojille hyvin erilaisia katselukokemuksia. Tragediat ovat surullisia tarinoita, kun taas komedioissa korostuu huumori ja hauskuus. Erilaisten tarinoiden kautta yleisöllä onkin mahdollisuus päästä käsittelemään myös omia tunteitaan, joista osa on ehkä kytenyt jo pitkään pinnan alla ja joista voi olla vaikea puhua edes läheisimmille ihmisille.

Draaman vuoropuheluiden parissa on helppo rentoutua ja antaa tarinan viedä. Niissä on jotakin hieman samaa kuin nettipelaamisessa, sillä myös Nitrocasino pelit johdattavat pelaajan rentoutumaan aina uudenlaisten tarinoiden pariin. Pelejä on valmistettu hyvin monenlaisten teemojen ja tarinoiden ympärille, joten niistä löytyy varmasti myös sinua kiinnostava teema tai tarina.

Tarinoiden ja niissä käytävien vuoropuheluiden kautta katsoja pääsee myös kokemaan jotakin sellaista, jonka kokeminen ei välttämättä olisi oikeassa elämässä hänelle mahdollista. Ehkäpä hän pääsee matkustamaan ympäri maailman ja kokemaan erilaisia kulttuureita draaman kautta tai ehkäpä hän pääsee kurkistamaan sellaisiin yhteisöihin, joihin hänellä ei muutoin olisi mitään mahdollisuutta tutustua. Tällaiset draaman tarjoamat elämykset voivatkin avartaa katsojan omaa maailmankuvaa.

Juonen nopeutus

Nykykatsoja on usein melko kärsimätön ja hän haluaa, että näyttämöllä sattuu ja tapahtuu. Juuri tähän perustuukin draaman suosio, sillä draamalle on tyypillistä, että tapahtumien kulkua tiivistetään ja juonta nopeutetaan. Näin katsojan mielenkiinto pysyy koko ajan yllä.